kesätöistä

Mietin kesätöitä. Teen ajatustyön nyt täällä.

Ei tätä kukaan kuitenkaan lue. Eikä voi syyttää. Postaustahti on sen verran harvaa täällä, ja kuka blogeja lukee muutenkaan enää nykyisin, varsinkaan jos sisältö ei anna mitään -sisustusideoita, hienoja tuotteita, rohkaisua, luiikuntaa tai reseptejä. (mitään näistä väheksymättä.)

Mulla nyt kuitenkin on tälläinen uskomattoman hieno ja upea blogi, jota edes minä en käy lukemassa. Ja koska viime aikoina olen kokenut yhä suurempaa tarvetta (tai jos ei tarvetta, niin innoitusta) kirjoittaa asioita ylös, aion nyt (ainakin tänään) tehdä sen tässä.

Olen tullut opinnoissani nyt siihen vaiheeseen, että viimeinen kesä opiskelijana tekee tuloaan. Osaan jo enemmän kuin opintojen alussa ja kaksi kesää on kulunut eri paikoissa oman alan töissä näytteenotossa.

Kysymys kuuluukiin, mihin seuraavaksi kesäksi? Sinne mistä työtä sattuu saamaan, vai yrittääkkö päästä jonnekin minne enemmän haluaisin? Paikkaan, joka on jo ennestään tuttu, vaiko paikkaan, josta ei ennestään oikein tiedä mitään. Mitä toivoisin kesätyöllä saavuttavani? Haluanko luoda suhteita mahdollisiin uusiin tuleviin työnantajiin vai haluanko vain rahaa tai tehdä ”vaan” työtä, jonka jo ennestään hallitsen. Vaiko venyttää itseäni oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja oppia/tehdä mahdollisesti jotain uutta.

Sain jo yhden kesätyötarjouksen. Pitäisikö tarttua siihen ja olla ns. ”varmoilla vesillä” vai odottaa vielä ja toivoa, että jotain muuta sopivampaa/mielekkäämpää ilmaantuu? Yhden kyselyn olen jo eteenpäin lähettänyt.

Voisin varmaankin saada töitä samasta paikasta, jossa olin viime kesänä. Pidin ihmisistä ja olen menossa kyseiseen paikaan harjoitteluun vielä ennen kesää, joten voisin mahdollisesti saada tehdä muutakin ensi kesänä kuin pelkkää näytteenottoa, vaikka tosin pidän kyllä siitäkin, mutta en ehkä riittävästi tehdäkseni pelkästään sitä koko (jo 3.) kesän. Saloon tosin on matkaa, enkä tiedä miten sinne matkustaisin ja aikaakin menee matkoihin enemmän kuin tässä lähellä työskennellessä menisi. Toisaalta mietin, että olin saman ongelman edessä viime kesänäkin ja asiat järjestyivät oikein hyvin. (kiitos Annika!) Toisaalta olen vähän taipuvainen ajattelemaan, että ”if there is a will, there is a way”. Varmaankin matkat saisi jotenkin järjestettyä. Mutta kysymys kuuluukin haluanko? Siihen mulla ei ole vastausta. Ainakaan vielä.

Toisaalta mietin, että tärkeätä työn lisäksi ovat ihmiset, joiden kanssa saan sitä työtä tehdä. OIkeastaan henkilökohtaisesti mulle tärekeämpää taitaa olla ihmiset kuin työ. Uudet ihmiset ja toisaalta ehkä tutut ihmiset. Välillä mietin miksi minä ja tämä toinen henkilö kohdataan tässä kohdassa elämää ja juuri tällä hetkellä. Onko jotain mitä voisin tälle kyseiselle ihmiselle antaa, tai mitä hän voisi antaa minulle? Voisinko olla jossain enemmän hyödyksi kuin jossain toisaalla.

Sitä olen miettinyt erityisesti nyt, kun olen saanut istua viikon erään leskirouvan kanssa samassa työhuoneessa, ja olemme voineet työn lomassa keskustella myös muista merkityksellisistä asioista. Onko jossain joku ihminen tai ihmisiä, joita voisin jotenkin auttaa tai joista voisin vain pitää heidän itsensä vuoksi? Joku joka tarvitsisi työkaveriksensa juuri minua tai ketä minä saattaisin tarvita omaksi työkaverikseni?

Mielessä pyörii muitakin kesätyöhön liittyviä kysymyksiä, joihin ei vielä ole vastausta. Eikä näihinkään kysymksiinkään ole vastauksia. Ainakaan minulla. Melkein mahdottomalta tuntuu ajatus siitä, että jotain pitäisi osata päättä, mutta jotain päätöksiä on pakko jossain vaiheessa tehdä. Pian itse asiassa. Siispä, tänään polvistun nämä kysymykset mielessäni ja toivon, että saan innoitusta siitä, miten olisi parasta toimia.

mitä sinä tekisit?

(hypoteettinen kysymys, johon ihan oikeasti toivoisin ajatuksia, mutta tuskinpa tänne kukaan eksyy saatika jaksaa lukea tänne asti. )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s